Historie

Med knap 60 medarbejdere, stærk, jysk vilje og som et tæt parløb har Jette og Lars Lauridsen skabt en succes inden for den rustfrie branche.

Siden 1998, hvor Wila A/S startede som et enkelmandsfirma med én montør, én servicevogn – og bogholderi ved spisebordet, er det gået med lynets hast. Fire gange har virksomheden skiftet adresse, hver gang til noget, som syntes meget større. I 2003 købte Wila et maskinværksted med 1.000 kvm. Virksomheden havde 10 medarbejdere og følte, at her kunne de blive i lang tid, der var jo masser af plads.

Der var så plads nok indtil 2008, hvor Wila Maskinfabrik tog den store beslutning om at bygge eget.

På adressen i Silkeborg er der med 9.000 kvadratmeter god plads til de store maskiner og til at skabe ordentlige arbejdsforhold for de veluddannede smede og industriteknikere, der er ansat i produktionen. Den store grund på 17.000 kvadratmeter blev betragtet som garant for, at der var plads til den fremtidige vækst.

Ganske få år senere, nemlig allerede i 2010, var der atter pladsmangel. Det eksisterende produktionsareal blev udvidet med 400 kvadratmeter. I 2012 kom en 600 kvadratmeter stor lagerhal til, denne hal er nu inddraget og fungerer som sliberi og en højteknologisk bejdse- og glasblæsehal.

Senest blev i 2013 tilføjet en produktionshal på 2.000 kvadratmeter.

I dag beskæftiger Wila A/S knap 60 fuldtidsmedarbejdere, har en moderne og højteknologisk maskinpark og et frugtbart samarbejde med særdeles kompetente netværkspartnere.