18. January 2022

Pia Baun

Wila-ejer trækker sig tilbage

Lars Lauridsen blev i januar 2021 ramt af et hjertestop. Det får ham nu til at stoppe hos Silkeborg-virksomheden, som han selv grundlagde og stadig er hovedaktionær i.


Sådan skriver Midtjyllandsavis. Vi bringer her hele historien, som er skrevet af Peter A. Sørensen (pas@midtjyllandsavis.dk)


59-årige Lars Lauridsen har sammen med sin kone Jette Wittrup bygget Wila op fra grunden. I dag er der 75 medarbejdere på virksomheden, som 59-årige Lars Lauridsen stadig ejer 55 procent af. Men til sommer stopper han helt med at arbejde på virksomheden, hvor han har titel af salgsdirektør.

Lars Lauridsen blev i januar 2021 ramt af hjertestop, hvor han var død i 12 minutter. Eftervirkningerne gør nu, at han går andre veje med sit arbejdsliv. Han fortsætter imidlertid som hovedaktionær i virksomheden. Dansk Ejerkapital ejer derudover 40 procent, mens CEO Ilhami Alici ejer 5 procent og CCO Steen Nordmark 2,6%.

– Jeg har det godt i dag og er megaglad for at være her, men jeg har fået nogle udfordringer med blandt andet træthed i hjernen, som gør det svært at blive i mit job som salgsdirektør, forklarer Lars Lauridsen.

Han fortsætter imidlertid i Wilas bestyrelse og også skal fungere som konsulent. 

– Jeg sidder hjemme frem til sommer og arbejder med nogle små projekter, men jeg er afklaret med, at jeg skal stoppe. Det blev jeg efter nogle gode dialoger med gode mennesker fra Dansk Ejerkapital.

Væk i månedsvis

– Jeg var væk fra Wila i otte måneder, og så er det faktisk for svært at komme tilbage i mit job. Toget kørte, mens jeg var væk. Derfor blev det en belastning for mig selv – blandt andet i forhold til stress, men også for Wila. Jeg var den udfarende og rejste rundt i hele verden, men jeg havde ikke længere lyst til at sidde alene på et hotelværelse. Fra Dansk Ejerkapital sagde de til mig, at jeg var den vigtigste i det her, og jeg skulle tænke på mig selv. De var fantastisk, og det gav mig ro til at tage min beslutning. For Wila betyder det så, at vi – også på grund af Corona – har udskudt vores vækstplan i to år, siger Lars Lauridsen om vækstplanerne ude i verden for det ekspanderende Wila.

Tog en chance med Wila

Lars Lauridsen og Jette Wittrup stiftede virksomheden i 1998. Lars Lauridsen som håndværkeren med en fortid hos SPX, mens Jette Wittrup var den regnskabskyndige. I 2019 blev 40 procent af den hastigt voksende virksomhed opkøbt af Investeringsselskabet Industri Udvikling, der i dag hedder Dansk Ejerkapital. Samtidig trådte Lars Lauridsen tilbage som direktør og blev salgsdirektør, mens Ilhami Alici tog over som administrerende direktør.  

– Wila er egentlig en mærkelig historie. Jeg var meget i tvivl, om jeg ville være selvstændig tilbage i 1998. Men jeg tog en chance, og Wila voksede igennem årene, og vi er endt her i dag med 75 medarbejdere. 

– For mig har det handlet om ordentlighed. Man skal stå på mål for det man gør – både godt og skidt, så jeg håber, jeg bliver husket for ordentlighed, siger Lars Lauridsen, der bor i Hvinningdal med familien.

“At Wila A/S, we have a dedicated and skilled staff who perform all tasks with common sense, great professionalism, pride and expertise.”