Wila A/S udvider ejerkredsen ved salg til kapitalfond

Oprettet d.

Wila A/S udvider ejerkredsen ved salg til kapitalfond

Wila sælger 40 procent af aktierne til kapitalfonden Industri Udvikling for at styrke de fremtidige muligheder for både medarbejdere og samarbejdspartnere. 

Wila A/S har pr. 29. maj 2019 solgt 40 procent af virksomheden til investeringsselskabet Industri Udvikling for et uoplyst millionbeløb. Handlen er indgået med henblik på at styrke Wilas vækstrejse med fortsat base i Silkeborg, og administrerende direktør og stifter af Wila, Lars Lauridsen, bevarer aktiemajoriteten i virksomheden.

- Med frasalget ønsker vi at fortsætte vores nuværende arbejde med at professionalisere virksomheden og hele tiden blive bedre til det vi gør. Det er et kæmpe kompetenceløft for Wila, at vi får en så erfaren og vækstorienteret partner som Industri Udvikling med i ejerkredsen, siger Lars Lauridsen, administrerende direktør i Wila A/S.

Stærk virksomhed med stort potentiale
Dan Højgaard Jensen, Industri Udvikling, ser frem til samarbejdet med Wila, som han ser store muligheder i fremadrettet.

- Vi ser Wila som en stærk, veldrevet virksomhed med en god historie, en god kultur og et stort potentiale. Wila har ambitioner om at fortsætte de seneste mange års vækst som leverandør af højkvalitetsløsninger til blandt andet fødevare-, pharma- og målingsindustrien. Den rejse vil vi gerne være en del af og bidrage til. Vi glæder os meget til samarbejdet med Wila om udvikling af virksomheden til næste niveau, siger Dan Højgaard Jensen, administrerende direktør i Industri Udvikling.

Målet er klart
Wila oplever i disse år en stærkt stigende interesse både i ind- og udland for virksomhedens løsninger og produkter, hvor særligt fødevare- og pharmaindustrien er store aftagere. Målet er at fordoble omsætningen ved at styrke tilbuddet til kunderne og hele tiden sikre, at hele organisationen er godt rustet til at følge med.

- Vi har brugt de sidste tyve år på at bygge Wila op til det, det er i dag. Til næste skridt har vi brug for et kompetenceløft, og det kommer Industri Udvikling med. Vi kommer til at gennemgå en stor udvikling over de kommende år og forventer at skulle styrke organisationen inden for særligt salg og produktudvikling, afslører Lars Lauridsen.

For Lars Lauridsen og hans hustru og medejer, Jette Wittrup, har det været en stor beslutning at sælge en del af Wila, men begge er de enige om, at det både er det rigtige tidspunkt, den rigtige køber og ikke mindst den helt rigtige beslutning at afgive en del af lederskabet til nye kompetente kræfter.

- Det her bliver godt for alle parter, ikke mindst medarbejderne, og jeg glæder mig meget til at se, hvor vi sammen med Industri Udvikling kan bringe Wila hen, tilføjer Lars Lauridsen.

Aftalen træder i kraft onsdag den 29. maj 2019.

Wila A/S udvikler og producerer højteknologiske løsninger og komponenter af rustfrit stål til brug inden for blandt andet fødevare-, pharma- og målingsindustrien. Virksomheden blev grundlagt i 1998, har ca. 75 medarbejdere og ligger i Silkeborg. www.wila.dk

Industri Udvikling A/S er en danskejet kapitalfond med speciale i mellemstore danske virksomheder med et betydeligt vækstpotentiale.

Dealhaus har i øvrigt bistået ved transaktionen.

For spørgsmål, kontakt:
Adm. Direktør i Wila A/S, Lars Lauridsen på tlf. 2345 4564
Industri Udvikling A/S, Dan Højgaard Jensen på tlf. 2332 7650