Wilas Historie

Med et godt ægteskab og stærk jysk vilje som fundament har Jette Wittrup og Lars Lauridsen siden starten i 1998 skabt en succes i rustfrit stål.

Det startede for Lars Lauridsen med en drøm om selvstændighed. Det blev i første omgang til et enkeltmandsfirma med én montør, én servicevogn og bogholderi hjemme ved spisebordet. Det hele foregik under navnet Wila rustri montage.

Siden da er det gået stærkt for Wila, der i løbet af de første små to årtier har skiftet adresse hele fire gange - alle gange på grund af pladsmangel. Også navnet har ændret sig undervejs, da man udvidede kompetencerne fra montage til produktion af en lang række rustfri komponenter, maskiner og hele anlæg. 

I dag bor Wila A/S på Mads Clausens Vej 14 i Silkeborg på en grund på 17000 m2. Det aktuelle bebyggede produktionsareal er på 8250m2, så her er gode pladsforhold for både de store maskiner og de veluddannede medarbejdere, og så er der stadig god plads til at udvide, hvis pladsen også bliver for trang her en dag.

Første flytning fandt sted i 2003, hvor virksomheden nu talte ti mand og ikke længere kunne have base hos familien Lauridsen i Hvinningdal. Wila A/S købte et 1000 m2 stort værksted, hvor der skulle være masser af plads til de næste mange år. Der gik imidlertid ikke mere end fem år, før der igen var behov for mere plads. Nu var tiden inde til at bygge nyt og større på en grund med plads til vækst. Der blev i 2008 i første omgang bygget 4200 m2, og to år senere, i 2010, blev der opført yderlere 400 m2 produktionsareal.

I 2012 kom en 600 m2 stor lagerhal til. Denne er siden blevet inddraget til kombineret sliberi, bejdseanlæg og glasblæseafdeling. I 2013 blev produktionsarealet udvidet med 2000 m2, og allerede to år senere var det allerede for lidt. Der blev tilføjet 1000 m2 til fabrikkens bygninger, der nu tæller lige godt 8200 m2.

I 2016 fusionerede Wila A/S med GN Production A/S efter mange års tæt og positivt samarbejde (Læs mere om dette her). Et års tid senere overtog Wila A/S også Sejs Engineering A/S, som også havde bidraget godt i et tæt samarbejde med viden viden og kompetencer gennem mange år (Læs mere her). Seneste store udvikling skete i maj 2018, hvor Wila bød Industri Udvikling velkommen som medejer gennem et opkøb af 40 % af aktierne i virksomheden. Læs mere om dette her.

 

I dag beskfæftiger Wila A/S omkring 80 medarbejdere i en moderne, højteknologisk virksomhed.